Bosjestuin

Net als in 2021 en 2022, is er geen fruit te plukken in 2023!

In de Bosjestuin groeien veel soorten bessen, kersen en pruimen. Dit zomerfruit is erg lekker en gezond. Ons fruit groeit in de buitenlucht en in de volle grond. Dit geeft een natuurlijke groei en een heerlijke smaak. De laatste jaren hebben we geen opbrengst meer door de hoge temperaturen en door de susuki fruitvlieg.

In januari en februari 2021 hebben we de tuin kleiner gemaakt. We gaan alleen open als we voldoende vruchten hebben. Dit is een grote verandering voor de vaste plukkers. Maar we zullen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van wat er eventueel wel beschikbaar is.

 

Wat hebben we ? Let op dit is voor eigen gebruik

We hebben geen vruchten om te plukken meer daarvoor is de oppervlakte te klein.

Het seizoen begint met de zwarte bessen. Daarna komen al vlot de kruisbessen en de eerste rode bessen en kersen. Iets later in juli komen de zomerframbozen. Het seizoen gaat door met blauwe bessen. Als afsluiting volgen de bramen, herfstframbozen en de pruimen. Maar door het kleiner worden van de tuin zijn de hoeveelheden stukken lager.

Kersenbomen: Vanda, Burlat, Merchant, Kordia, Canadian Giant.

Appel- en perenbomen

Pruimen: Opal, Victoria en Anna Spät

Rode bessen: Rovada, Jonkheer van Tets en Rolan, Blauwe bessen: Duke en Elisabeth (niet meer aanwezig), Bramen: Chester Doornloos, Kruisbessen: H. Red, Honingbessen, Aroniabessen (komen nooit vruchten aan).

Frambozen: Rosallidra, Tulameen (niet meer aanwezig)

Kweepeer, Mispel, Walnoot, Druif, Moerbei, Nashipeer, Rozebottel

De  boerenbloemen, dahlia’s, planten we eind mei. Ze bloeien in augustus. Ook het wilde bloemenmengsel is dan in al haar pracht te bewonderen. 

De  oogstkalender geeft weer wanneer alles rijp is.

De hagen zijn van zwarte els en haagbeuk.